Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Bålsta Hockey Club Veteraner

Följ

Veteraner

Följ oss för uppdateringar
Följ
Bålsta Hockey Club
Ishockey
Veteraner
Tabell
Lag M V O F P
1 BHC Vets/R 14 11 2 1 36
2 AIK Ishockeyförening 7 1 0 6 3
3 IF Vallentuna BK Ishockey 2 0 2 0 2
4 AR Athletics Rec Hockeyclub 5 0 0 5 0

Match

BHC Vets/R

3 - 2
Bålst ishall
15 november 2015
19:00

IF Vallentuna BK Ishockey

Referat

Referat: BHC Vets/R - IF Vallentuna BK Ishockey

Dagens match kan sammanfattas kort med gnäll, okoncentration och missade målchanser. Men jag ska försöka göra en lite mer ordentlig recension utav matchen.

Matchen startar med en straffläggning tack vare att den senaste matchen mot Vallentuna slutade 2-2 och då kunde inte domaren reglerna att alla matcher måste avgöras. Så lagen ska slå 3 straffar var för att spela om den sista poängen. Vallentuna vann detta då vi gjorde 3 mindre lyckade försök (eller vad säger du Fredrik Stenberg) och de gjorde 1 mål, så extrapoängen till Vallentuna.

När vi nu skulle börja dagens match så känner vi att vi är på tå och vi startar också i ett bra tempo vilket resulterar sig nästan omedelbart. Robert Stenberg tar pucken i egen zon och gör allt på egen hand över hela planen och stänker in 1-0 efter lite sköna moves. Vi fortsätter även att driva på och spelet förläggs konstant i Vallentunas zon. Vi spelar i ett hyfsat tempo och Vallentuna har väldigt svårt att hänga med. De tar då till sitt hemliga vapen (slashing/hakning) och börjar kötta sig igenom matchen.

De randiga herrarna är då inte riktigt med på detta spel utan låter Vallentuna hugga å slå, klubba slås av, näsa ryker, man kastar klubba. Men jag e inte bitter Smiley smile .
Detta hade nog inte varit något problem om vi bara hade fått in några puckar vilket vi borde men målgörarna lös med sin frånvaro ikväll.

Vår för kvällen bästa spelare Robert Stenberg kliver tillslut fram igen i ett utav de förhållandevis få pp för kvällen och stänker in ett slagskott som tar på en Vallentuna spelares klubba och upp i krysset medans Björn Hedlund rusar ner i hörnet för att jaga ikapp pucken han trodde skulle hamna där. Men till Björns förvåning så rasslade det till i nätet.

Nu trodde vi nog alla som var där och även vi spelare att vi skulle ånga på och kliva ifrån våra motståndare inte bara spelmässigt utan också målmässigt. Men som vanligt i hockey så går det inte att slappna av en sekund utan att motståndaren straffar dig. Detta sker också efter ett kaos artat uppträdande i egen zon med spelare som snubblar, krockar och sticker till anfall, så står 2 st. Vallentuna spelare fria med Niclas Skoglund och reducerar till 2-1.

Efter detta så fortsätter vi nöta på och Vallentuna hugger och slår febrilt för att störa oss, och de lyckas bra. Vi vinner skotten i första med 17-5 men har tyvärr bara med oss 2-1 i paus.

Vi snackar om att ha kyla och att bara nöta på i pausen och det gör vi till en viss del i andra men målen som jag sa tidigare uteblir och frustrationen sprider sig. #21 tar en slashing, #4 en roughing och #6 en interferens och Vallentuna är med i matchen igen. Vi klarar alla utvisningar men humöret är inte på topp och till slut så tappar vi huvudet och de får ett friläge. 2-2 är bara att konstatera och nu börjar jakten på seger på allvar. vi försöker med allt vi har att ta tillbaka ledningen men vi lyckas inte sätta dit dem. Det ringer i både stolpar och ribban men studsarna går inte vårt håll.

Matchen slutar 2-2 på ordinarie tid och får avgöras med sudden 5min och straffar. 2:a perioden slutar 0-1 och skotten 15-7.
Då Vallentuna drog på sig en visning i slutet på matchen så börjar vi spelet i sudden med pp 4-3. Lyckligtvis tar det bara ca 30sek in i sudden innan Mackan Nilson trycker in en retur och matchen är över.

Summerat så gör vi egentligen en bra match då vi totalt dominerar spelet och vinner skotten med 32-12 men pucken går inte in och då vinner man inte matcher under ordinarie tid.
Nu är det bara att bryta ihop och komma igen för att ladda till för att ta emot AIK Hockey på Lördag den 21/11.
(ännu preliminärt då lottning om J20' matcher kommer under veckan)

Event om denna match kommer lite senare i veckan men vi kommer skapa ett gyllene tillfälle för alla unga som gamla att få ta del utav en bra underhållning men framför allt en kul förfest inför Lördags kvällen.
Prel Matchstart på Lördag är kl.16.00.

Ett extra tack till gänget i sekretariatet och Catherine Öhrqvist för att du höll kiosken öppen.
// #21
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Robert Stenberg 1 2 0 0 2
Jörgen Svahn 1 0 0 2 2
Eric Nilson 1 1 0 2 1
Marcus Arthursson 1 0 1 0 1
Björn Hedlund 1 0 0 0 0
Björn Palme 1 0 0 2 0
Fredrik Olofsson 1 0 0 0 0
Fredrik Stenberg 1 0 0 0 0
Henrik Stenberg 1 0 0 0 0
Mats Eriksson 1 0 0 0 0
Olle Öhrqvist 1 0 0 0 0
Stefan Holgert 1 0 0 0 0
Thobias Björk 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Niclas Skoglund 1 0 0 0 13 2 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

mån 26 okt 2015, 20:30 IF Vallentuna BK Ishockey - BHC Vets/R 2 - 2